Figyelem!  A VirtueMart 1 és VirtueMart 2 webáruházhoz más más licenc fájl megvásárlása szükséges mivel azok nem kompatibilisek egymással. Kérjük megrendeléskor ezt vegyék figyelembe!


Azt hogy egy webáruháznak miért célszerű a Pick Pack Pont szolgáltatással szerződni azt nem nekünk tisztünk bizonygatni. A kisméretű - kistömegű termékek esetében nagy valószínűséggel a vásárló szívesebben veszi át Pick Pack Ponton a megrendelt termékeket, hiszen nem kell alkalmazkodni a futárhoz és az esetek 90%-ban Pick Pack Ponton bankkártyával is lehet fizetni.

A program működésére jellemző, hogy a Lapker Zrt. által biztosított Online frissülő XML fájlból dolgozik  azaz ez az egyetlen olyan kritikus pont ahol a szoftver támaszkodik a Pick Pack Pont által szolgáltatott adatokra. Annak a fájl struktura változása esetén ideiglenesen működésképtelenné válhat a program.

A Pick Pack Pont shipping modul csupán a lehetséges pick pack pontokat tünteti fel és adja meg a választás lehetőségét illetve hozzáadja a fizetendő árhoz a pick pack pont szállítási költségét.VirtueMart 1.x felhasználók figyelem!
 A Pick Pack Pont modul - és értelemszerűen egyéb más shipping modul - sem fog megjelenni akkor ha a webshopnak értékhatáros ingyenes kiszállítási opciója van beállítva. Azaz ha a webshop pl. 10000 Ft feletti összegű megrendelést ingyen szállít akkor a szállítási modul nem fog megjelenni, hiszen a Webshop tulajdonosa dönti el, hogy milyen kiszállítást választ (értelemszerűen a számára legkedvezőbbet). Ekkor a szállítási cím értelemszerűen az a cím amit megadott a megrendelő.

Természetesen előfordulhat speciális esetekben, hogy kiszállítási hely más kell legyen mint az amit a megrendelő megadott, de ennek lekezelésére a free_shipping.php -t kell erősen módosítani amely már core hack -nak számít és erre mi nem vállalkozunk, mert a Pick Pack Pont modul csupán kiegészíti a shipping modulokat nem módosít egyetlenegy VirtueMart fájlt sem.
A későbbiekben tervezzük a free_shipping.php fájl módosított verziójának kiadását, de arra semmiféle garanciális jogot nem tudunk adni, hiszen annak módosítása minden esetben a VirtueMart webáruház frissítésekor esetlegesen megváltozhat.