A Virtuemart webáruház mint a Joomla CMS -hez írt legjobban használt webáruház komponens számtalan lehetőséget biztosít a szállítási folyamat biztosítására. A legelterjedtebb az utánvétel, amit alapból tartalmaz. Az utóbbi időben a Lapker Zrt. szolgáltatását a "Pick Pack Pont" szállítási lehetősége is a legnépszerűbbek közzé tartozik.

Ehhez viszont még nem találtunk "polcos" azaz olyan megoldást ami nem egyedi programozást igényel. Éppen ezért gondoltuk, hogy a lehetőségekhez képest megírjuk a Pick Pack Pontok lekezelését a VirtueMart webáruházhoz.
A shipping modulként telepíthető program letölthető Pick Pack Pont szállítási modul VirtueMart 1.x webáruházhoz és Pick Pack Pont szállítási modul VirtueMart 2.0.x webáruházhoz és ingyenesen használható DEMÓ MÓDban. A DEMÓ MÓD azt jelenti, hogy amikor a webáruház vásárlója elérkezik a szállítási eljárás kiválasztásához, akkor a számos - jelenleg több mint 400 db Pick Pack Pont (2012.12.03-án) - közül csupán 5-öt azaz ötöt jelenít meg és mindezt véletleszerűen kiválasztva a rendelkezésre állókból.
Természetesen a licencfájl megvásárlásával és üzembehelyezésével ez a korlátozás megszűnik.
 

virtuemart1egyenilogo.onlinepay                  virtuemart2egyenilogo.onlinepay
Válassza ki, hogy Ön melyik VirtueMart webáruházat használja és kattintson rá a fenti képen.

Figyelem!  A VirtueMart 1 és VirtueMart 2 webáruházhoz más más licenc fájl megvásárlása szükséges mivel azok nem kompatibilisek egymással. Kérjük megrendeléskor ezt vegyék figyelembe!


Azt hogy egy webáruháznak miért célszerű a Pick Pack Pont szolgáltatással szerződni azt nem nekünk tisztünk bizonygatni. A kisméretű - kistömegű termékek esetében nagy valószínűséggel a vásárló szívesebben veszi át Pick Pack Ponton a megrendelt termékeket, hiszen nem kell alkalmazkodni a futárhoz és az esetek 90%-ban Pick Pack Ponton bankkártyával is lehet fizetni.

A program működésére jellemző, hogy a Lapker Zrt. által biztosított Online frissülő XML fájlból dolgozik  azaz ez az egyetlen olyan kritikus pont ahol a szoftver támaszkodik a Pick Pack Pont által szolgáltatott adatokra. Annak a fájl struktura változása esetén ideiglenesen működésképtelenné válhat a program.

A Pick Pack Pont shipping modul csupán a lehetséges pick pack pontokat tünteti fel és adja meg a választás lehetőségét illetve hozzáadja a fizetendő árhoz a pick pack pont szállítási költségét.VirtueMart 1.x felhasználók figyelem!
 A Pick Pack Pont modul - és értelemszerűen egyéb más shipping modul - sem fog megjelenni akkor ha a webshopnak értékhatáros ingyenes kiszállítási opciója van beállítva. Azaz ha a webshop pl. 10000 Ft feletti összegű megrendelést ingyen szállít akkor a szállítási modul nem fog megjelenni, hiszen a Webshop tulajdonosa dönti el, hogy milyen kiszállítást választ (értelemszerűen a számára legkedvezőbbet). Ekkor a szállítási cím értelemszerűen az a cím amit megadott a megrendelő.

Természetesen előfordulhat speciális esetekben, hogy kiszállítási hely más kell legyen mint az amit a megrendelő megadott, de ennek lekezelésére a free_shipping.php -t kell erősen módosítani amely már core hack -nak számít és erre mi nem vállalkozunk, mert a Pick Pack Pont modul csupán kiegészíti a shipping modulokat nem módosít egyetlenegy VirtueMart fájlt sem.
A későbbiekben tervezzük a free_shipping.php fájl módosított verziójának kiadását, de arra semmiféle garanciális jogot nem tudunk adni, hiszen annak módosítása minden esetben a VirtueMart webáruház frissítésekor esetlegesen megváltozhat.