Előfordulhat hogy az alábbi hibaüzenetet kapják a felhasználók a PickPackPOnt Modul első használatakor.

Fatal error: Call to a member function xpath() on a non-object in /.../administrator/components/com_virtuemart/classes/shipping/pikpakklista.php(1) : eval()'d code(1) : eval()'d code(1) : eval()'d code on line ...

 

 

Ez a hiba akkor fordulhat elő ha az allow_url_fopen Off állapotban van azaz a webtárhely szolgáltató nem engedélyezi a megfelelő funkciót.

 

Miért kell ezt a funkciót engedélyeztetni a webtárhely szolgáltatónál?

Azért mert a pickpackpont listát 24 óránként kérdezi le a Lapker Zrt. által megadott helyről a PickPAkcPont Modul és ha nem tudja lekérdezni akkor nem tudja helyileg tárolni a listát amely xml formátumban van. 

 

Hogyan lehet ezt a hibát megoldani? 

Mindenképpen  ellenőrizze le, hogy a szolgáltató engedélyezi-e a távoli url fájlműveleteket. Ez megtalálható a Joomla adminisztrtív felületén a Súgó -> Rendszerinformáció -> PHP tulajdonságai menüpontban. (lásd kép)

joomla_backend_1

Majd keresse meg az 'allow_url_fopen' -t és nézze meg mi a 'Local value' értéke. Ha az Off akkor át kell állíttatni a webtárhely szolgáltatónál.

A helyes beállítás a lenti képen látható.

joomla_backend_2

 

Ha az átállítás után is ( esetleg már eleve On állapotban volt az 'allow_url_fopen'  ), akkor is vélhetően tiltva van a file() vagy a file_get_contents()  függvény.

 

Ennek megállapításához keressen a 'Directive' oszlopban 'disable_functions' -t és a Local Value oszlopban ha megtalálható a file() vagy a file_get_contents() akkor kérje a szolgáltatót hogy vegye ki a tiltott függvények listájából az imént említetteket.

 

Ha az allow_url_fopen és a függvények tiltását megszüntette akkor a  /administrator/components/com_virtuemart/classes/shipping/ppk_last.xml –ben található számot állítsa 0-ra vagy írja felül a pickpackpont telepítőjében lévővel és ismételjen meg ismét egy vásárlást.

 

Reméljük sikerült segítséget adnunk.