A Pick Pack Pont modul szabványos shipping modulként funkcionál a VirtueMart webáruház részeként. Ennek megfelelően ha a webshopban vásárló elérte a vásárlási limitet ami után már a szállítás ingyenes akkor értelemszerűen a VirtueMart mechanizmusa alapján nem választható szállítási modul.
Ennek igen egyszerű az oka, mégpedig az hogy ekkor nyilvánvalóan a webshop tulajdonosa dönti el milyen kiszállítást vesz igénybe - értelemszerűen a neki legolcsóbb kiszállítási módot kínáló szolgáltatót fogja választani-.
A lényeg, hogy ilyenkor a free_shipping modul hívódik meg ami a VirtueMart "beépített"  modulja.
Ennek módosításával azonban megjeleníthető bármilyen tartalom. A Pick Pack Pont modult az 1.0.6 -os verziótól kezdődően átalakítottuk úgy hogy képes legyen együtt dolgozni a free_shipping (ingyenes szállítás) modullal. Sajnos azonban ez a free_shipping.php módosítása nélkül nem valósítható meg.

Figyelem! A kidolgozott megoldás a VirtueMart webáruház beépített free_shipping modulját módosítja így egy VirtueMart verzió frissítés vagy egyedileg beprogramozott free_shipping.php felülírása esetén hibás webshop működéshez is vezethet. Garanciát vállalni a működésére csak az általunk készett Pick Pack Pont modullal tudunk.Azon felhasználók számára akik az értékhatártól függő ingyenes kiszállítást alkalmazzák a letöltött zip-ben lévő free_shipping könyvtárban lévő free_shipping.php -val írják felül a rendszerben találhatót.

/administrator/components/com_virtuemart/classes/shipping/
  helyen
Ne feledjenek biztonsági mentést csinálni az eredeti fájlról.