A Pick Pack Pont modul telepítése roppant egyszerű.

A letöltött zip fájlt a Joomla gyökérkönyvtárából indulva a

                                       /administrator/components/com_virtuemart/classes/shipping 

könyvtárba kell bemásolni.

pickpackpont3Ha ez megtörtént akkor a Joomla adminisztratív felületén a  VirtueMart komponenst kell kiválasztani. Az Üzlet beállításai között válasszuk ki a "Szállítási modulok listája" menüpontot és keressük meg a Név mező alatt a "Pick Pack Pont" -ot és kattintsunk a Szállítási mód beállítása ikonra.

pickpackpont1


Mivel a Pickpack 3 féle kategóriát különböztet meg azért három beállítási lehetőség van jelenleg ami erre vonatkozik. Ezen beállítások és a továbbiak leírása megtalálható a beviteli mezők mögötti con_info jelre állítva az egérkurzorral.
Kérjük változtassa meg a "Titkos szöveg:" sorban található szöveget arra amire Ön szeretné, de ne legyen benne speciális karakter.

OFFLINE MÓD beállítása:

Az offline mód lehetőséget biztosít ( amennyiben 1 -re állítja), hogy ne a picpackpont.hu -ról szedje le a program a Pick Pack Pontok listáját hanem lokálisan elhelyezett fájlból amelyet a gyökér könyvtárban kell elhelyezni (ott van a Joomla configuration.php -ja + a licenc fájlt is oda kell feltölteni ha már megvásárolta a programot) a ppk_joomlaportal.hu_list.txt -fájlt, de ezt át kell nevezni úgy hogy a 'joomlaportal.hu'-t ki kell cserélni az előzőekben megadott "Titkos szöveg:"-re ( egyes rendeszerek kisbetű-nagybetű érzékenyek, kérjük figyeljenek oda erre).
Ezt a listát igyekszünk naprakészen tartani a "Hivatalos Pick Pack Pont" listából, amelyet érthetetlen módon a Lapker Zrt. a pickpackpont.hu -n csak és kizárólag Excel fájlban tesz közzé ( és vélhetően frissíti is).
Ha ezeket a paramétereket beállítottuk már csak aktiválni kell a modult a VirtueMart általános beállításainál a Szállítás fülön. a képnek megfelelően.

pickpackpont2


A licenc fájl megvásárlása után azt a Joomla gyökérkönyvtárába kell egyszerűen feltölteni ( oda ahol a Joomla configuration.php -je is megtalálható).